Circulația trenurilor de Paște. CFR, anunț pentru călători 

de: Ana Anițoiu
10 04. 2023

Reprezentanții CFR au făcut un anunț, luni, cu privire la circulația trenurilor de Paște, în contextul în care numeroși călători se bazează pe transportul feroviar pentru a ajunge să petreacă sărbătorile acolo unde își doresc.

CFR, despre circulația trenurilor de Paște

Potrivit reprezentanților CFR Călători, în perioada Paștelui vor fi suplimentate trenurile către cele mai solicitate destinații, pentru că sunt așteptate vârfuri de trafic.

„CFR Călători informează că în perioada Sărbătorilor de Paşte sunt aşteptate vârfuri de trafic şi va opera cu întreaga capacitate tehnic disponibilă de transport, pentru asigurarea compunerii trenurilor.

Astfel, în funcţie de evoluţia şi dinamica traficului de pasageri, vor fi suplimentate operativ trenurile către cele mai solicitate destinaţii”, arată un comunicat al companiei.

Ce trebuie să facă românii care vor să călătorească cu trenul de Paște

De asemenea, reprezentanții CFR le-au recomandat călătorilor să își cumpere din timp biletele și să folosească toate trenurile puse la dispoziţie în graficul de circulaţie al zilei, astfel încât să evite supraaglomerarea la anumite trenuri.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul CFR Călători; din aplicaţia mobilă CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online, disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery; de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR ori de la agenţii de turism.

Ce reduceri oferă CFR Călători

CFR Călători oferă unele reduceri. De exemplu, la cumpărarea biletelor de la automatele de vânzare din staţii, cât şi online, direct de pe site sau din aplicaţia de pe telefon, se acordă o reducere de 5%. La achiziționarea biletelor dus-întors se acordă o reducere de 10%.

Reprezentanții CFR au amintit că elevii din țară pot călători gratuit, iar studenţii beneficiază de 50% reducere la călătoria cu vagoane clasa a doua.

„Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet de călătorie, dacă la ghişeu sau la casa de bilete li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Vor evita astfel, plata în tren a biletului cu suprataxă şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziţionat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.”, mai arată comunicatul CFR.